John Gerrits Vrijwilliger van het Jaar 2011

Op de Nieuwjaarsreceptie van 7 januari werd traditioneel de Vrijwilliger van het Jaar bekend gemaakt. De jury was unaniem van mening dat John Gerrits deze titel verdiend heeft voor zijn verdiensten in het jaar 2011. Er zullen weinig mensen zijn die hem niet kennen, maar desondanks op deze plaats toch een korte introductie van deze clubman en van zijn bijdrages aan de club op grond waarvan hij deze eretitel mag dragen. John is al ruim 20 jaar leider van een seniorenteam, tegenwoordig is dat Woezik 3. Hij wordt door vele spelers en ex-spelers dan ook niet met zijn voornaam aangesproken maar simpelweg met ‘Coach’. In 2011 was John betrokken bij diverse gedenkwaardige gebeurtenissen. Allereerst was John de drijvende kracht achter Tribute to Hardy, een initiatief dat ter nagedachtenis van zijn voetbalvriend Hardy Overkamp gestart werd en dat naast een waardige herinnering voor Hardy ook een prachtig bedrag opleverde voor de strijd tegen kanker. Op een mooie lentedag met als hoofdmoot een wedstrijd tussen Woezik 3 & friends en oud-N.E.C.werd maar liefst €18.000 door John en zijn mede-organisatoren opgehaald, een prachtig resultaat van een jaar lang inzet en energie van John. Zijn toespraak tijdens de bijeenkomst in de kantine, waar ook Hardy’s familie aanwezig was, maakte diepe indruk.

Daarnaast was John vorig jaar betrokken bij de opstart van de SC Woezik Voetbalquiz, die vlak voor Kerst werd georganiseerd en de kantine deed volstromen. Liefst 30 teams met trivialiefhebbers en voetbalkenners streden om de felbegeerde hoofdprijs. Als een volleerd showmaster, in een roze glitterjasje dat getuigde van een grote wansmaak of een uitstekend gevoel van ironie, presenteerde John op zijn bekende, ongedwongen wijze deze leuke avond die zeker een vervolg gaat krijgen. Verder maakte John zich verdienstelijk bij de organisatie van het 50-jarig jubileum en bij de teams van zijn kinderen, de tweeling Boyd en Dewy. Laatstgenoemde kwam op de Nieuwjaarsreceptie nog in een andere hoedanigheid in de spotlights als 1500e lid van SC Woezik (zie elders op deze website).

We feliciteren John van harte met deze welverdiende titel en hopen nog lang van zijn initiatieven en inspanningen te mogen genieten.

     

Copyright 2010 ScWoezik | Sportclub Woezik Tel kantine: (024) 6415071 | Nieuws  mail je naar webmaster@scwoezik.nl | Webdesign Adlure design