Sportclub Woezik is de grootste voetbalvereniging in Wijchen en omgeving. De hele organisatie en operatie van onze vereniging drijft op de inzet van vrijwilligers. Momenteel zijn er ongeveer 400 vrijwilligers actief binnen onze club die taken uitvoeren zoals onderhoud, bardiensten, limonade inschenken voor de jeugd, kaartjes controleren bij het eerste elftal en uiteraard alle leiders en trainers. De diversiteit aan functies is dermate groot dat ik ze hier niet allemaal kan benoemen.

De vrijwilligers van SC Woezik verdienen alle aandacht en daarom heeft het bestuur vorig jaar besloten een vrijwilligerscoördinator te benoemen voor het behartigen van hun belangen, maar ook voor de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers. Dus als u vrijwilliger bent bij SC Woezik en u ideeën of andere zaken wilt delen, dan kunt u bij mij terecht.
Om succesvol te blijven als vereniging hebben we veel vrijwilligers nodig. Het wordt de laatste jaren echter steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die functies en taken kunnen vervullen die ook bij hen passen.

Vrijwilligerswerk bij SC Woezik heeft veel te bieden. Ondanks de grootte van de vereniging heeft SC Woezik een warm en sociaal karakter. Dus bent u op zoek naar gezelligheid en een sociaal netwerk? Dan is vrijwilligerswerk bij SC Woezik echt iets voor u! Tegelijkertijd bied de omvang van onze club u ook weer mogelijkheden voor carrièreontwikkeling of opleiding. Immers door de diversiteit aan functies en taken is er altijd wel iets te doen wat bij uw opleiding, professie of interesse past. Denk hierbij niet alleen aan ervaring opdoen in horeca of sport maar ook aan marketing, sales of management.

Wat u ook zoekt: kom dat als vrijwilliger bij ons doen. Waar nodig leren wij het je en begeleiden je. Je inzet wordt gewaardeerd door al die voetballers die in staat worden gesteld om hun wedstrijden te spelen. De blijdschap die de jongste voetballers tonen na weer een mooie goal is eigenlijk al onbetaalbaar. SC Woezik waardeert zijn vrijwilligers. Jaarlijks worden zij in het zonnetje gezet tijdens de vrijwilligersavond en de nieuwjaarsreceptie waar ook de vrijwilliger van het jaar benoemd wordt.
Wil je ook als vrijwilliger bij onze club horen? Kijk snel op onze vacaturepagina voor de actuele vacatures of stuur mij een e-mail.

Richard van Leuven
vrijwilligers coördinator SC Woezik