update: Aftermovie toegevoegd van de succesvolle eerste editie Sportclub Woezik E-sports toernooi 2019

Op een normaal gesproken rustige vrijdagavond verzamelden bijna 120 bloedfanatieke E-sporters zich met als doel zich de nieuwe SC Woezik E-sports kampioen van 2019 te kunnen noemen. Verdeeld over twee leeftijdscategorieën gingen de sportieve jongelingen in tweetallen de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de beste FIFA-speler van SC Woezik in 2019 is.

Op 8 verschillende gamecases, een scherm waar de e-sport wedstrijden op gespeeld werden, streden de teams om een plekje in de finale. De winnaars van beide leeftijdscategorieën mogen zich binnenkort meten met de rest van Nederland in de E-Talents cup die gehouden wordt in Utrecht.

Naast dat er in de kantine volop gestreden werd om een plekje in de finales, werden ook buiten punten verdeeld bij de Skill-games. Op deze manier combineert de club het populaire E-sport samen met voetbal in de buitenlucht.

De prijzen werden uitgereikt door Joël Piroe, de spits van Jong-PSV die zelf in de jeugd voor de Wijchense club heeft gespeeld.

Naast de grote opkomst, maakte het enthousiasme en de sportiviteit van de deelnemers het toernooi tot een groot succes. Hiermee geeft SC Woezik op een moderne manier invulling aan de ambitie om “een thuis voor iedereen” te zijn.