Partnersamenwerking SC Woezik en NEC Nijmegen

SC Woezik en de Voetbalacademie van NEC Nijmegen slaan de handen ineen om jeugdspelers een betere voetbalopleiding te geven. Deze samenwerking houdt in dat SC Woezik gebruik maakt van de kennis en expertise van NEC met betrekking tot het ontwikkelen van jeugdspelers. Ook is de samenwerking bedoeld om gemakkelijker talentvolle jeugdspelers te herkennen en te zorgen dat zij kunnen doorstromen.

Deze samenwerking sluit aan bij de eigen ontwikkelingen van SC Woezik op het vlak van professionaliseren van de jeugdopleiding en interne scouting. Door het uitwisselen van kennis en expertise met de Voetbalacademie van NEC kan hiermee een grote stap voorwaarts gezet worden.

De Voetbalacademie heeft een ontwikkelprogramma voor trainers, scouts en leden van de technische commissie bestaande uit diverse bijeenkomsten door het hele jaar heen. Zo krijgt iedereen de kans om zich verder te ontwikkelen, wat de jeugdspelers ten goede komt in plezier en ontwikkeling.

Het bestuur van SC Woezik is blij met de samenwerking; ‘zo kunnen we al onze trainers extra inhoud bieden waardoor de algehele kwaliteit van training en scouting bij onze club omhoog gaat. NEC is succesvol in het opleiden van jeugd en met deze kennis kunnen we voor alle jeugdspelers bij SC Woezik ons voordeel doen. Of je nu in een selectieteam speelt of niet, of je nu grote ambities hebt of niet.’

De samenwerking wordt in principe voor de komende drie jaar aangegaan en jaarlijks zijn er een aantal bijeenkomsten voor technische commissieleden, coordinatoren, trainers en scouts. ‘Wij zijn erg benieuwd naar de de effecten van deze samenwerking over drie jaar op onze trainers en jeugdspelers.’

https://www.voetbalacademienec.nl/artikel/sc-woezik-en-hvch-nieuwe-partnerclubs-van-n.e.c.-.htm