27-11-2021:

Woezik JO12-1 wint Wijchense kraker in derby van de Hoofdklasse!

De wedstrijd Woezik JO12-1 -Alverna JO12-1, die onder normale omstandigheden het had verdiend om bezocht te worden door een hoop toeschouwers, werd uiteindelijk gewonnen door Woezik JO12-1- met 2-1.

Alverna JO12-1 was als kampioen vd Hoofdklasse uit de 1e fase naar het sportpark van Woezik gekomen. De gasten stonden bij aanvang ook bovenaan de ranglijst van de Hoofdklasse.
Woezik JO12-1 was kampioen geworden van de 1e klasse in de 1e fase vd competitie en was in de Hoofdklasse goed begonnen.

De aanvang vd wedstrijd was op een vroeg tijdstip waardoor het veld nog wat glad was doordat de temperatuur tegen het vriespunt had aangeschuurd.
Het dorpskarakter en sentiment stond garant voor een beladen en sensationele wedstrijd waarbij voor elke meter op het veld hard geknokt werd.

De 2 ploegen begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Alverna licht de overhand wat niet direkt leidde tot uitgespeelde scoringskansen.
Uiteindelijk kwam de ploeg uit Alverna toch op een 0-1 voorsprong.

Daarna bleef de wedstrijd een periode in evenwicht. Woezik creeërde wel wat kleine mogelijkheden maar wist het net nog niet te laten bollen.
De wedstrijd keerde de kant van Woezik op doordat de mannen streden voor elke meter en grasspriet op het veld.
Wat ook resulteerde in de verdiende gelijkmaker 1-1!

Allebei de ploegen gingen aan het einde van de wedstrijd vol voor de overwinning. Daardoor ging het spel sensationeel heen en weer wat ervoor zorgde dat er flink moest worden omgeschakeld door beide ploegen.

Bij een situatie op het middenveld werd de bal door Woezik opgepikt en een assist op de spits van Woezik gegeven. Deze ontdeed zich van een Alvernese verdediger en liep op het vijandige doel af.
Langs de kant hield iedereen de adem in totdat de spits uiteindelijk koel de 2-1 binnenschoot wat zorgde voor een enorme ontlading!

In de laatste minuten van de partij zocht Alverna nog de gelijkmaker maar dankzij het goede en compacte verdedigen van Woezik resulteerde dit niet tot uitgespeelde kansen. Terwijl Woezik er nog een enkele keer gevaarlijk uit kon komen dmv een counter.

Nadat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal had laten klinken barstte de vreugde bij de spelers van Woezik JO12-1 uit.

De wedstrijd waar beide ploegen uit Wijchen naar hadden uitgekeken en was omcirkeld op de kalender was uiteindelijk gewonnen door Woezik.
Woezik JO12-1 had goed voetbal gecombineerd met een flinke dosis inzet en doorzettingsvermogen, ingezet door een goed doordacht plan.

Door deze overwinning staat Woezik JO12-1 nu samen met OSC op de 1e plaats in de Hoofdklasse.