Zaterdagselectie gaat naar Asten voor twee daagse stage

Onder auspiciën van de in augustus aangestelde trainer/coach Jef Vels, gaat de selectie van de zaterdagafdeling in het week end van 11 en 12 september naar Asten voor een intensieve trainingsstage. De nieuw samengestelde selectie heeft inmiddels al een behoorlijk trainingsprogramma achter de rug op de velden van Woezik. In Asten wordt er in het Nobis Hotel overnacht waar ook alle maaltijden worden genuttigd. Op de velden van Olympia Boys zal er op vrijdag 3 maal getraind worden en is ‘s avonds de mogelijkheid tot zwemmen en /of gebruik te maken van het Fitness centrum.
Zaterdag wordt er in de ochtend licht getraind en sluiten er nog spelers aan voor een afsluittraining en sportlunch.
Op zaterdag 12 september, zal in Wijchen op veld 1 de laatste bekerwedstrijd tegen Barneveld plaatsvinden. De ambities die door de spelers en TC zijn uitgesproken moeten er toe leiden dat “meedoen om de prijzen”een wens is maar geen must. Een meer “professionele aanpak” was één van de wensen bij het aanstellen van een nieuwe TC.

Jef hoopt met deze bijzondere actie, het “wij gevoel” te bewerkstelligen. De twee gespeelde bekerwedstrijden, zien er volgens Jef hoopgevend uit gespeelde . Een onnodig 3-0 verlies in Voorthuizen en een gemakkelijke overwinning thuis tegen een zwak Kesteren. Er begint iets te groeien, de selectiespelers hebben een periode van vier weken nodig gehad om aan de werkwijze en stijl van Jef te wennen.

Een en ander hebben ertoe geleid dat het volle bak is tijdens de trainingen en dat de aansluiting van het nieuwe ZA 2 er toe doet. Hierdoor kan er een moment van “doorselecteren” plaatsvinden, hetgeen al voor één speler heeft plaatsgevonden.

De onderlinge samenwerking mat de staf van het tweede elftal is tot op heden zonder meer positief te noemen, hetgeen onvermijdelijk tot een kwaliteitsimpuls zal leiden.

De insteek “het op kaart zetten” van de zaterdagafdeling binnen Woezik, maar zeker ook daarbuiten, zal nog enige tijd vergen. Maar op termijn zal de zaterdagtak een volwaardige afdeling worden en zonder enige twijfel een welkome opstap voor jonge spelers met aanleg om door te stromen naar de zaterdagtak.