VoetbalSTERschool

foto1

foto2

Bij SC Woezik voetbalt het grootste aantal meiden en vrouwen van de regio Oost.

In 2010 startte SC Woezik met selectievoetbal voor meisjes: de VoetbalSTERschool. Speciaal voor meiden van 8 t/m 18 jaar met ambitie en talent voor voetbal. Zij vinden bij de VoetbalSTERschool alle faciliteiten en begeleiding om zich succesvol verder te ontwikkelen. Binnen een groep ambitieuze leeftijdgenoten en met de professionele aanpak die hoort bij selectieteams.

Klik hier voor het starten van de promotiefilm van de VoetbalSTERschool

Doelstelling VoetbalSTERschool: Talentvolle, jonge voetbalsters alle faciliteiten bieden om hun voetbaltalent optimaal te ontwikkelen zodat zij op hun hoogst haalbare niveau kunnen voetballen.

De VoetbalSTERschool van SC Woezik wil:

  • Meiden met dezelfde voetbalbeleving en vereiste talenten samenbrengen om op hoog niveau samen te trainen;
  • Meiden dezelfde kansen bieden als jongens;
  • Voor deze meiden een ’topsportklimaat‘ creëren waarin ze zich optimaal kunnen ontplooien;
  • Meiden plezier bieden in de uitoefening van hun favoriete sport;
  • Jeugdspeelsters opleiden voor vrouwenteams die op het hoogste niveau van Nederland spelen.

Het 1e vrouwenteam van Woezik (VR1) voetbalt in de Topklasse, het hoogste niveau in de amateurcompetitie. Uiteraard wil SC Woezik met dit team op het hoogste niveau voetballen. Daarvoor is een goede opleiding en doorstroming vanuit de jeugd van belang. De VoetbalSTERschool voorziet hierin. Naast speelsters uit Wijchen komen veel speelsters uit de regio (zie plaatje). Onze staf scout voortdurend talentvolle voetbalsters in alle leeftijdscategorieën om continuïteit in kwaliteit te waarborgen.