SC Woezik 1 – TVC 1

Woezik 1 – TVC 1: 2 – 1

Geen goede wedstrijd, wel 3 punten!

Na de enerverende derby tegen AWC stond voor Woezik 1 deze zondag de thuiswedstrijd tegen TVC uit Tubbergen op het programma. Een op het eerste gezicht niet al te moeilijke opgave voor de koploper uit Woezik, gezien het verschil in stand op de ranglijst.

Maar zo gemakkelijk als het op papier leek werd het uiteindelijk niet. En dat had Woezik vooral aan zichzelf te wijten. De scherpte en de concentratie ontbraken bij vrijwel alle spelers. Daardoor werd het kwaliteitsverschil niet duidelijk in cijfers uitgedrukt en bleef de wedstrijd lange tijd onnodig spannend. En dat terwijl TVC zich, zoals veel andere ploegen, niet vanaf het begin massaal terug trok op eigen helft, maar het spel van Woezik probeerde te ontregelen door vroeg te storen.

Woezik begon nog wel sterk aan de wedstrijd. Nog voordat alle toeschouwers langs de lijn stonden of op de tribune zaten was het al raak. In de eerste minuut werd een prachtige aanval over rechts opgezet. Na een vlotte combinatie glipte Luuk Penninx voorbij zijn bewaker en trok door naar de achterlijn. Zijn lage voorzet bereikte Mo El Haddouti die al glijdend de bal direct inschoot: 1 – 0.
TVC doelman Lucas Ruben was kansloos op deze inzet.

Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar deze snelle eerste treffer deed Woezik geen goed. Het spel was slordig en het tempo lag veel te laag. Door onnodige fouten kreeg TVC zelfs enkele goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar de kansen waren niet besteed aan de voorwaartsen van TVC.
En zoals het dan vaak gaat in het voetbal, scoort de tegenpartij. Zo ook deze keer. In de 17e minuut kreeg Woezik een corner, die genomen werd door Bram van Summeren. Ook nu weer was Mo El Haddouti sneller dan zijn verdediger. Net voorbij de eerste paal werkte hij de bal in het doel van de Tubbergers: 2 – 0.

Het beeld van de wedstrijd veranderde niet door deze treffer. Woezik bleef slordig en ongeconcentreerd spelen en TVC kon niet profiteren van de mogelijkheden die hierdoor ontstonden.

Trainer Ton Kosterman ergerde zich zichtbaar en hoorbaar aan de gemakzuchtige instelling van zijn spelers. Met coaching probeerde hij verandering in het spel aan te brengen, maar veel resultaat boekte hij daar niet mee. En dus wisselde hij al vroeg in de 2e helft en bracht Daan van Schijndel, Tom Diebels en Bas Elemans in de ploeg. Deze laatste bracht wel wat vuurwerk in de ploeg. Met name zijn afstandsschot dat op de lat uiteen spatte was een van de hoogtepunten in de 2e helft. Ook Thijs van der Velden was dicht bij een 3e Woezik treffer toen hij de TVC defensie zijn hielen liet zien en alleen op doelman Lucas Ruben afging. Kat in het bakkie dacht iedereen, maar Thijs schoof de bal niet alleen langs de doelman maar ook naast het doel van TVC.

Omdat Woezik weigerde om verder uit te lopen bleef de wedstrijd toch nog enigszins spannend. Zeker toen TVC ook nog eens (verdiend) op 1 – 2 kwam door Mauro Plegt. De wedstrijd zat toen echter al in de blessuretijd, dus verdere averij liep Woezik niet meer op.

Hoewel niemand tevreden was over het vertoonde spel was de stemming na afloop toch opperbest. Woezik zelf had een slechte wedstrijd toch gewonnen en alle concurrenten hadden ook nog eens punten laten liggen. Eind goed, al goed zullen we maar zeggen.

Vanwege het carnaval is er komende zondag geen wedstrijd. Zondag 14 februari staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Orion op het programma. Woezik zal dan uit een ander vaatje moeten tappen wil het de ongeslagen status behouden.

Uw verslaggever.

 

foto’s door Theo Teuwsen