Uitstekende eerste helft voldoende voor benauwde 2-3 zege

Onder sinistere omstandigheden, stromende regen en leeg sportpark, ging het team met ettelijke aanpassingen, voortvarend te werk. In een tijdsbestek van 29 minuten stond de 0-3 op het bord. Een attente Bo, jaagde de bal af van de keeper en scoorde reeds in minuut 2 de 0-1. Een prima genomen vrije trap van Sam (alias Bas) zorgde voor de 0-2. Een immer hardwerkende Soerin maakte de 0-3.

Flanken:

Met name op de rechterflank, waarin Robin ruimte te over had, had vooral in de eerste helft tot meer rendement moeten komen. Scherpte in de 16m was debet aan het missen van de legio kansen. Toch is in alle wedstrijden gebleken dat het opkomen van de flankverdedigers een man meer situatie opleverde in de aanval. Jammer dat ook tegen Elistha, daar geen gebruik van gemaakt werd.

Ongerust:

In de rust werd het verhaal wederom van hetzelfde: “Focus de eerste 10 minuten”. “Blijf gewoon dit spelletje met dezelfde energie spelen”. “Laat ze niet terugkomen op 1-3!”. En exact dat gebeurde. We gingen uit de posities voetballen en was sprake van wanorde op het middenveld en er was geen communicatie. De 2-3 liet op zich wachten.

Gebrek aan discipline:

Bij sommige spelers is het chronisch gebrek aan discipline, de oorzaak van in dit geval een rode kaart voor Bo voor herhaaldelijk praten tegen de scheidsrechter. Verfoeilijk uiteraard, temeer wij weer meer “grip ”op het spel kregen.

Omzettingen:

Ik moest tactisch omzetten, mede omdat een goed spelende Pim op 5 met kramp gewisseld diende te worden. Jesper kwam op de positie van Wessel te spelen, Soerin op de positie in de as als centrale verdediger, Bas op de positie van Pim op 5. Ondanks de man minder situatie, werd er in de counter nog driemaal riant uitgespeeld, vermoeidheid, was debet aan gebrek aan kracht om de 2-4 op het bord te zetten.

Winst:

Het terechte eindresultaat 2-3 winst, was een benauwde, te spannend tot de laatste minuut, als gevolg van “vergeten te voetballen naar eigen mogelijkheden…….die niet gering zijn”! Eén zwaluw maakt nog geen zomer, ik hou me vast aan het voetballend vermogen, werken aan individuele en teamdiscipline is een prioriteit van eminent belang.

Zaterdag as. tegen het Juliana 31 de koploper in onze klasse.