Woezik Zaterdag 1 sluit stage af met overwinning op VV Barneveld

Vrijdagochtend druppelen de spelers van Woezik Zaterdag 1 de lobby binnen van Hotel Nobis in Asten. Aangenaam verrast door de entourage, werden spelers ingedeeld in de kamers. Om 10.30 uur ging de selectie te voet, 1,5 km, naar het mooie complex van Olympia Boys. Er werd stevig getraind, waarbij wedstrijd fitheid centraal stond. Na de training, na de douche werden de heren verwacht in het Restaurant waar een uitstekende lunch klaars stond. Relaxen aansluitend was uiterst welkom.  Om 15.00 was het weer trainen. Veel met de bal, waar spelpatronen centraal stonden. Aansluitend douchen en rust. Om 17.300 uur was het avond eten gereed om genuttigd te worden.

De laatste training van de vrijdagavond stond in het teken van afwerken op goal. Al de drie aanwezige keepers werden, door een collega van Jef, Maikel van de Rijt, die specialisatie ‘keepen’ heeft. Om 20.15 uur was het tijd voor de laatste doucheronde om 21.00 uur in het Truck Café, enkele biertjes te nuttigen. Uiteraard was na de gezamenlijke ontspanning voor diverse spelers en staf, het noodzakelijk nog te gaan stappen in en rond Asten. Dat moet kunnen, ondanks de wetenschap dat zaterdag om 08.00 uur stipt, ontbijten op het programma stond.

De spelers die zaterdag alleen konden waren uiteraard ook keurig op tijd om, om 09.00 uur een pittige training af te werken. Dit als voorbereiding op de wedstrijd die om 14.00 uur zou plaatsvinden op veld 1 bij Woezik.

De wedstrijd begon direct met grote focus, in de tweede minuut werd de 1-0 op het bord gezet. De talloze uitstekend opgebouwde kansen, werden niet omgezet in doelpunten. 1-0 stand met de rust, was een foutieve afspiegeling van het spelbeeld.

In de rust werden twee spelers gewisseld, aanvallende wissels omdat de druk op de goal van de tegenstander hoog moest blijven.  De volledig onnodige 1-1 uit een stilstaande fase, was een tegenvaller. De spelers pikten het goed open regen de kansen aan elkaar, jammerlijk verspelen van de kansen, was een smet op het acceptabele spel op de helft van de tegenstander. De opbouw van de tegenstanders vroeg verstoren was de opdracht. Een penalty heeft de 2-1 op het bord gebracht. Een terechte overwinning, waarbij geconstateerd kon worden dat het verspillen van kansen, ook zomaar op enig moment verkeerd uit kan pakken.

Conclusie;

De zware stage dagen hebben de spelers goed gedaan, de wedstrijdfitheid is nog niet wat het moet zijn, maar de basis is er.  Maandag 14 en donderdag 17 september wordt de ‘schifting ’bekend gemaakt en dan zou de groep klaar moeten zijn voor de eerste lastige competitiewedstrijd in en tegen Terborg op zaterdag 19 september.