ZA1 lijdt onnodig verlies, ondanks zeventig minuten met 10 man te spelen.

We hadden besloten om met een veldbezetting te spelen met een sterk blok op het middenveld en een snelle man in de spits om te kunnen omschakelen. Dit was het gevolg dat er wederom enkele basisspelers niet beschikbaar waren vanwege blessures.

Geduld:

We moesten discipline en geduld opbrengen, om de kwaliteiten van het onvoorspelbare, structureel etterende spelers van Quick te toetsen. Dat lukte uitstekend, tot een fout bij de opbouw de 0-1 inleidde. Deze tegenvaller werd eigenlijk direct beantwoord, door een goed staand middenveld, met een feilloos uitgevoerde omschakeling. De 1-1 van Bo was een meer dan terechte afspiegeling van het spelbeeld.

Dominant:

De Technische bagage en gave om de bal te veroveren op het middenveld, gaf een beeld dat Woezik dominant op het middenveld was. Voetballen werd er van BBT naar BB, kundig gebruik gemaakt van de opkomende flanken. De 2-1 van Laurens in 17 minuut was dan ook volledig terecht. In de 20 e minuut, ging Bryan, te hard in op een positie waar dat geheel niet noodzakelijk was, gezien de rugdekking die er was, met als gevolg dat de uitermate dubieus leidende scheidsrechter, niet anders kon doen dan het geven van de rode kaart.

Omzetting:

De as van de verdediging werd omgezet, waarin Bas een belangrijke rol vervulde en Pim op 5 debuteerde, en achter Bo, werd de valse spits geplaatst nl. Wessel. Quick wist geen raad met deze omzetting, sterker nog, Woezik had voor rust al de 3-1 op het bord moeten zetten. Helaas is het benutten van opgelegde kansen, nog niet aan ons besteedt. In de rust werd vooral gewezen op de rust en geduld en bovenal de discipline die betracht diende te worden. Er zou een kans komen……….

Kansen benutten:

Uit een voortreffelijke aanval maakte, Daan de terechte 3-1. De druk van de voorsprong werd verkeerd opgepakt, we gingen te ver voor de 16 leunen en er moest een fout op de 5 meterlijn aan te pas komen voor de 3-2 stand. Ik moest ingrijpen door te trachten de laatste lijn verdere van de 16 te laten spelen. Dit resulteerde direct in 2 niet missen kansen, die om zeep werden geholpen.

Omzettingen:

Laurens moest vanwege een blessure gewisseld worden, door Jesper en even later moest een stuk gestreden Wessel door Noud vervangen worden. Door een communicatiefout kwam de onverwachte 3-3 tot stand. Even gingen de kopjes hangen, maar het geloof d.m.v. van een kans van onze zijde, hoefden wij nog 4 minuten ‘vol te houden”. De zeer onverdiende 3-4 werd gemaakt en het leek over. Twee minuten voor tijd was er een zeer grote kans op de 4-4, maar er werd jammerlijk gemist.

Deze ploeg is nog instabiel, heeft te veel seizoenen, gefreewheeld, structuur wordt zichtbaar, wedstrijdfitheid is aanstaande. Ondanks het gegeven dat er vandaag zeer onterecht werd verloren, zie ik de progressie groeien. Het wordt tijd voor een overwinning, die niet uit zal blijven. Ik wil vooral de groep complimenteren, dat er ondanks 70 minuten niet alleen gestreden is maar ook dominant reactievoetbal hebben gespeeld.