VOORBESCHOUWING VV GOES – SC. WOEZIK

Zondag kunnen we een verre uitwedstrijd tegemoet zien. We reizen af naar Goes. Na de eerste uit nederlaag volgde er twee thuiswedstrijden tegen Meerssen en Groene Ster. Beide wedstrijden gingen verloren. Ongekend voor Woezik dat de laatste jaren alleen maar successen heeft gekend.
Afgelopen zondag werd er in de 1e helft goed verzorgd voetbal gespeeld. We vergaten echter te scoren. Dit deed Groene Ster wel. Binnen 5 minuten in de 2e helft stond het 0–2, vooral de tweede was een beauty. Bij Woezik gingen daarna de kopjes hangen waardoor het ook nog 0-3 werd.
VV Goes is de competitie beter gestart. Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen Vlissingen afgelast omdat het veld onbespeelbaar was. Daarvoor werden er twee overwinningen geboekt op respectievelijk Meerssen en Gemert.

DE TEGENSTANDER

In 1895 werd in Goes de voetbalclub “Zeelandia” opgericht. De naam werd echter al snel veranderd in “GVV” dat voor ‘Goese Voetbal Vereniging’ stond. Na de Eerste Wereldoorlog ging het economisch slecht met de club en moest de terreinknecht elke week langs de deuren om geld op te halen voor een wedstrijdbal. Uiteindelijk werd de huidige clubnaam (VV GOES) aangenomen, een acroniem van “Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk”.
In de 38 seizoenen van 1936-1973 speelde het standaardelftal 26 seizoenen in de Tweede klasse, toenmalig ook het tweede (amateur)niveau in het Nederlands voetbal, op het hoogst bereikte niveau. In 2012 werd weer het tweede amateurniveau bereikt toen via de nacompetitie promotie naar de Hoofdklasse werd behaald. Hier verbleef het twee seizoenen (2012/13-2013/14) in de zondag Hoofdklasse A. In het seizoen 2016/17 volgde weer via de nacompetitie promotie naar de Hoofdklasse, inmiddels het derde amateurniveau.

ZONDAG

Op de website van vvGoes is te lezen dat de 2-1 overwinning op Gemert met veel inzet en passie werd binnengehaald. Men wil Woezik niet onderschatten er wordt dan ook gerefereerd aan de slechte seizoenstart vorig seizoen en de uiteindelijk 2e plaats in de hoofdklasse A. Maar zoals u allen weet “Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”!
Vorige week werd het blessurelijstje aangevuld met Dylan Peperkamp en Fred Mendes Do Vale. Zondag a.s. zullen Nicholas Skverer, Jos Peltzer en Fred Mendes weer aansluiten bij de groep. Jesse Vreman en Daimen Schippers zullen dit seizoen helaas niet meer in actie komen voor Woezik 1.

WEKELIJKS INTERVIEW MET DE TRAINER

Na 3 nederlagen ziet het er voor Woezik 1 niet florissant uit, hoe denkt de trainer hierover?Na 3 nederlagen ziet het er voor Woezik 1 niet florissant uit, hoe denkt de trainer hierover?
1. Wanneer hadden jullie door dat de wedstrijd verloren was?
Na de snelle twee goals binnen vijf minuten in de 2e helft gingen de kopjes naar beneden. We wisten toen wel dat het lastig zou worden. We zijn dit niet gewend en de spelers weten natuurlijk ook dat we momenteel moeilijk scoren.

2. Jullie hebben nu 3x achter elkaar verloren vind je dat het tijd is voor een andere tactiek?
Nee, er is niet echt een reden om de tactiek te veranderen. Als de uitvoering nergens op lijkt dan wordt het natuurlijk anders. Maar als je de eerste helft bekijkt dan spelen we verzorgd voetbal, het levert ons ook enkele kansen op en we geven nauwelijks iets weg. Door een vrije trap en een omschakelingsmoment met een fantastische goal zijn we de grip in een keer kwijt. Dit moet eruit, deze scherpte heeft niets met tactiek te maken.  3. Waar lag het aan dat jullie verloren hadden?
Toch een stukje scherpte en concentratie kort na rust. We begonnen met veel vertrouwen en overtuiging aan de 2e helft. De twee snelle goals na rust waren voor ons een mokerslag, deze kwamen we niet meer te boven.

4. Waaraan en aan wie lag het duidelijk niet dat de wedstrijd verloren ging?
Aan de materiaalman, grapje. Lastige vraag, hier kan ik niet iets of iemand benoemen. Je wint met z’n allen en je verliest met z’n allen. Natuurlijk kan het verlies door persoonlijke fouten komen. Maar als een verdediger of keeper deze maakt kan het fataal zijn, we hebben het dan vaak niet meer over de kans of kansen die worden gemist.

5. Zijn jullie nog steeds gemotiveerd om de volgende wedstrijd te winnen?
We zijn altijd gemotiveerd. Zodra we dat niet meer zijn moeten we er mee stoppen. Een sportman moet altijd willen winnen daarom liggen er zondag gewoon weer nieuwe uitdagingen.
Zondag a.s. hopen we natuurlijk onze eerste punten binnen te halen. Ook nu zal dit weer geen gemakkelijke opgave worden. Wat we minimaal van onze jongens mogen verwachten is passie en inzet. Dit is de basis van het voetbalspel! Steun onze jongens en kies daarom zondag voor een dagje uit naar Goes!