Door de Jeugdcommissie wordt gezorgd dat alle jeugdleden van SC Woezik beter leren voetballen en zo veel mogelijk plezier beleven aan het voetbalspel. Elke zaterdag zijn de leden actief om alle randzaken rondom de jeugdwedstrijden te regelen. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de Technische commissie en de Toernooicommissie.

De jeugdafdeling is ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Elke categorie heeft haar eigen leeftijdscoördinator, die bij vragen of problemen het eerste aanspreekpunt is voor trainers, leiders en ouders. De Technische Commissie plaatst de talentvollere voetballers in een selectieteam, waarna de leeftijdscoördinator voor de overige kinderen bepaalt wie in welk team komt. Het doel dat men hierbij voor ogen houdt is dat elk kind met plezier kan voetballen bij SC Woezik. Daarnaast probeert de Jeugdcommissie ervoor te zorgen dat er voldoende begeleiding is bij alle teams. De coördinatoren zijn rechtstreeks bereikbaar via e-mail of telefoon. Ook kan men de Jeugdcommissie bereiken via het algemene mailadres jeugd@scwoezik.nl.

Voor jeugdleden met een verstandelijke beperking, die cognitief en/of sociaal-emotioneel niet mee kunnen met leeftijdgenoten binnen een regulier voetbalteam, is er Voetbal+. Het doel van Voetbal+ is om spelenderwijs de vaardigheden van voetbal aan te leren, waarbij het accent ligt op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en mogelijkheden. Iedere week wordt onder deskundige begeleiding in onderling verband getraind en wedstrijdjes gevoetbald.

Op zaterdag houdt de Jeugdcommissie toezicht op het competitieverloop en op alle wedstrijden die op het sportpark gespeeld worden. Door de wedstrijdsecretaris wordt wekelijks een indeling gemaakt voor de kleedkamers en de velden. De jeugdsecretaris is verantwoordelijk voor de ledenadministratie en voor de communicatie naar de overige commissies. Ook maakt deze een rooster voor de Clubhuisdienst. Deze vrijwilligers zorgen voor thee of limonade op de zaterdagen. Voor de jongste pupillen hebben wij de SC Woezik Champions League. Elke zaterdagochtend zijn er dus topwedstrijden te zien bij SC Woezik!

NAAM FUNCTIE
Philip Tersmette Voorzitter jeugdcommissie
Henk Verstappen Wedstrijdsecretaris jeugd
Wies Eggink Jeugdsecretaresse
Tim van Dreumel Leeftijdscoördinator JO16/JO17
John Müskens Leeftijdscoördinator JO15/JO14/JO13/JO12
Mendy van der Zwart Leeftijdscoördinator JO11/JO10
Mandy Biessels Leeftijdscoördinator JO9/JO8
Emiel Janssen Champions League
Hans Janssen Coördinator meisjesteams
Albert Gerrits Coördinator Voetbal+