Bij SC Woezik voetbalt het grootste aantal meiden en vrouwen van de regio Oost.

In 2010 startte SC Woezik met selectievoetbal voor meisjes: de VoetbalSTERschool. Speciaal voor meiden van 9 t/m 17 jaar met ambitie en talent voor voetbal. Zij vinden bij de VoetbalSTERschool alle faciliteiten en begeleiding om zich succesvol verder te ontwikkelen. Binnen een groep ambitieuze leeftijdgenoten en met de professionele aanpak die hoort bij selectieteams.

Klik hier voor het starten van de promotiefilm van de VoetbalSTERschool

Selectievoetbal voor vrouwen en meisjes

De laatste jaren is er landelijk steeds meer belangstelling voor het vrouwen- en meisjesvoetbal. Het voetbal voor vrouwen blijft groeien; vrouwen- en meisjesvoetbal is landelijk zelfs de snelst groeiende sport.

Ook bij SC Woezik is deze groei merkbaar. Al een tijd lang is SC Woezik de grootste vereniging van heel regio Oost als het gaat om vrouwen- en meisjesvoetbal. In het seizoen 2018 – 2019 voetballen er bij SC Woezik meer dan 240 dames en meisjes, verdeeld over 3 damesteams, 11 meisjesteams en 5 gemengde teams in alle verschillende leeftijdscategorieën en zowel op recreatief niveau als op het niveau van prestatiegerichte selectieteams.

Vrouwenvoetbal bij SC Woezik
Vrouwen 1 van SC Woezik heeft al enkele seizoenen geleden een start gemaakt om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen. Er wordt geselecteerd, prestatiegericht gevoetbald en er staat zowel bij Vrouwen 1 als Vrouwen 2 een gediplomeerde trainer voor de groep. In 2010 is als doel gesteld om binnen 5 jaar vanuit de 3e klasse door te stijgen naar de 1klasse. In het seizoen 2013-2014 was deze doelstelling al bereikt. In dit seizoen 2018-2019 voetbalt VR1 in de Topklasse, de hoogste klasse in het dames amateur voetbal.

Aan meisjes biedt SC Woezik dezelfde mogelijkheden als aan de vrouwen: de mogelijkheid om prestatiegericht te voetballen op een zo hoog mogelijk niveau. Daarbij horen natuurlijk een aantal faciliteiten, zoals:

  • een gediplomeerde trainer;

  • (minimaal) twee keer per week trainen;

  • met een meisjesteam uitkomen in een jongenscompetitie (tot de JO15) en daarna in de meisjescompetitie op het hoogste niveau voor voldoende weerstand;

  • een spelervolgsysteem met oog voor specifieke talenten en ontwikkelpunten.